Speciaal en zwaartransport

Bijzondere lading vervoeren?

Vul het contactformulier op de contactpagina in en wij nemen z.s.m. contact met u op om een prijsopgave te bepalen.

Goud Grondverzet is van alle markten thuis. Zo bieden wij naast grondtransport ook zwaar of bijzonder transport aan voor uw ladingen. Daarvoor zijn we in het bezit van een Scania 730R met Nooteboom 4-asser Manoovr. We hebben vergunningen en ontheffingen voor exceptioneel vervoer of bijzonder transport in Nederland en België.

 

De Manoovr behoort tot de nieuwe generatie semidiepladers van Nooteboom. Unieke kenmerken zijn de ultra lage vloerhoogte en de hoge, wettelijk toegestane aslast. De Manoovr technologie van Nooteboom is een begrip in het internationale uitzonderlijk wegvervoer of bijzonder transport. In combinatie met de Scania 750R en onze professionele chauffeurs kunnen we zeer snel reageren op uw transportaanvraag.

Zwaartransport met trekkers

Kennis van zwaar transport

Onder zwaar en speciaal transport verstaan we de bijzondere transportklussen. Deze kunnen niet door het reguliere wegtransport worden uitgevoerd. Omdat hier vaak een vergunning of ontheffing voor nodig is, wordt ook wel gesproken over exceptioneel transport of uitzonderlijk transport genoemd. We spreken van zwaar transport als we het hebben over een lading van meer dan 50 ton (50.000 kg).

 

Om de veiligheid op de weg te waarborgen, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van wet- en regelgeving. Behalve de juiste vergunningen, is in enkele gevallen ook begeleiding vereist. Vervolgens moet een routeplanning worden opgesteld voor zwaar transport om eventuele obstakels, zoals bruggen, te vermijden. Verder moet het transportvoertuig voorzien zijn van beveiligingsmaatregelen en moet het voldoen aan de op dit moment geldende normen voor exceptioneel transport. Vanzelfsprekend houden wij al deze voorwaarden scherp voor u in de gaten.

Ervaring met bijzonder transport

Onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en weten precies waar zwaar of bijzonder transport aan moet voldoen. Als u een beroep ons doet voor bijzonder transport, zetten we onze kennis natuurlijk direct voor u in. We zorgen ervoor dat het bijzonder transport van A tot Z voor u geregeld wordt. U kunt op ons rekenen, ook als de nood hoog is of wanneer uw transportvraagstuk een maatwerkoplossing vereist.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.